Navigáció: Címlap Publicitás

Hegedűs Tünde

HungarianEnglish

Publicitás

E-mail Nyomtatás
Publicitás, szakkritikák válogatás:
Életképek, városkép, épületrészletek, aprólékos finom kidolgozás, figurális kompozíciók, tökéletes önarcképek. Európai Művészeti Zseblexikon (2002.) - Regényi Attila
Tündének meglepetés is, öröm is, hogy sokan vennének a képeiből. Az üzletasszony ilyenkor boldog... Nagy érzelmi viharokat kelt benne az elismerés. Tina magazin – Emberi sorsok
Sokan a pénzügyi világ egyik legkeményebb szakemberének tartják, munkabírása és hozzáértése ebben a szakmában is kivívta az elismerést. Az elmúlt időszakban azonban új oldaláról mutatkozott be... Az idén több hazai és külföldi kiállításra kapott meghívást. Délmagyarország - Lévay Gizella (2002.január)
Sikeres művész lett egy kőkemény szegedi üzletasszonyból. Hegedűs Tündétől korábban befektetési tanácsot kértek, most pedig festményeket, szobrokat rendelnek és gratulálnak a sikereihez. Blikk - Virág Márton (2002. február)
Mindenkinek megvan a maga kifejezési formája és nyelvezete, egyéni módon tudunk hangot és alakot adni a gondolatainknak, érzéseinknek. Hegedűs Tünde a hétköznapi élet külsőségei és látszatai mögötti világra hívja fel a figyelmet – nőies könnyedséggel és meglepetésszerű finom megoldásokkal. Délmagyarország - Lévay Gizella (2002. november)
Szereti az újrakezdéseket, azt, hogy váltani kell a hangulatokat, tudja és érti az átlépések és átlényegülések koreográfiáját. A képek többségéből sugárzik a klasszicitás emléke. Kemény fények között kimetszett városképek, díszletek. A színház és a színház előcsarnoka illik a műveihez. Maros Megyei Népujság (2001 november)
Alkotásai igen eredetiek, izgalmasak, bizonyára érdekes színfolt lesz a tárlat. Erdélyi Magyar Közéleti Krónika (2001.nov)
Hegedűs Tünde ezeket a műveket éjszaka festi  műtermében… Amikor megszűnik számára a hétköznap, és ünnepel. Szép ünnepei vannak. Spielmann Mihály történész
Ha fest textúrásan dolgozik, Ensori maszkokat vázol a velencei gondolából – olykor hiperrealistán próbálkozik farost lemezre akrillal. Megeleveníti a tájat, az arcokat takarja – öltözteti ceremóniára, mosolyog a világra. Fodor Sándor  (2002 február)
Festészete közérthetően realista, megoldásai pedig díszítő jellegűek, ám rejztehettsége így is nyilvánvaló, kitetszik műveiből. Szobrai igen tetsuetősek és magukon viselik azt a szakmai biztonságot, amely elengedhetetlen. Mozdulatgazdag bronzszobrai is a valóság letéteményesei... Meghitt hangulatú szobrai tetszetősek. Szegedi Szépírás (művészeti lap) Polner Zoltán